/*--

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Η παρανοημένη κοινωνικότητα

Στο διαδίκτυο : 

Λ :" Καλημερα πατερ τι κανετε???? απο που ειστε??? "

Π :" Είμαι μία χαρά. Δόξα τω Θεώ! Ευχαριστώ "

Λ  : " Απο που ειστε πατερ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ "

Π :" Γιατί να σου πω από πού είμαι και πού μένω; Μήπως είσαι πολύ βιαστικός για ερωτήσεις αυτού του είδους; Δεν παίρνεις παράδειγμα από μένα που δεν σε ρώτησα από πού είσαι και πού μένεις; "

Λ : ( απαντάει την επομένη ημέρα) : "επειδη ειναι πολυ σημαντικο να ειναι καποιος κοινωνικος και κοντα στους ανθρωπους οπως ηταν ο χριστος και οι αγιοι μας που μας δειχνουν το δρομο "

 Π :  "Τι λες βρε παιδί;! Και θα είμαι στα δικά σου μάτια «κοινωνικός», εάν απαντάω στον κάθε άγνωστο που με ρωτάει μέσα στο χαοτικό χώρο του διαδικτύου «πού μένω» και «από πού είμαι»;;!!! Λυπάμαι που δεν θα συνηγορήσω και δεν θα σιγοντάρω σε μια τέτοια εκ βάθρων εσφαλμένη και παρανοημένη κοινωνικότητα. Κάποιος πρέπει να σου πει ότι είναι η απόλυτη προπέτεια και αγένεια να ρωτάς έναν που δεν τον γνωρίζεις έξω στη ζωή (τον πραγματικό στίβο της κοινωνικότητας), κάποιον που δεν είναι καν γνωστός, γνώριμος, οικείος και φίλος σου, «πού μένει» και «πού είναι». 

Κατ’ αρχήν, πώς και για πιο λόγο ρωτάς; Με ξέρεις και ρωτάς; Πώς θέλεις και απαιτείς να σου δώσω προσωπικές πληροφορίες, ενώ δεν με ξέρεις, ενώ δεν με γνωρίζεις; Άφησε πρώτα να προηγηθεί μια φυσιολογική γνωριμία και μετά ρώτα. Άσε τον χρόνο και τον τρόπο να βγάλουν τον δέοντα σεβασμό προς το πρόσωπο, το κάθε πρόσωπο (δε μιλάω για μένα). Δες λίγο ποια, πού και πώς είναι τα όριά σου έναντι των άλλων, και μη γίνεσαι τόσο ανεπίτρεπτα βιαστικός ρωτώντας αδιάκριτα αγνώστους σου «πού μένουν» και «πού βρίσκονται». 

Η αληθινή κοινωνικότητα της καρδιάς και η αληθινή κοινωνία του Χριστού δεν έχει τέτοιες αδιακρισίες και δεν λησμονά ποτέ να εκμαιεύει εκ του μηδενός τον σεβασμό προς τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεται, έχοντας σαν προφανές και εξόφθαλμο όριο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη γνωριστεί με κάποιον για να αρχίσει τις παράταιρες ερωτήσεις. Όσο για τα έμμεσα μαθήματα «κοινωνικότητας» και «αγάπης» που μου δίνεις, ευχαριστώ πολύ, αλλά έχω πολύ σοβαρά να σου πω ότι, πάνω από την αγάπη στέκεται η διάκριση. 

Και εδώ μέσα στο διαδίκτυο η αγάπη δεν είναι το ζητούμενο, γιατί αυτή απλά δεν υπάρχει εδώ, γιατί όλα εδώ είναι πέρα ως πέρα εικονικά. Γι’ αυτό και στη θέση της αγάπης επικρατεί η αγαπολογία. Το βόλεμα των περισσοτέρων. Από μένα, πήρες τις απαντήσεις. Να είσαι καλά!"


+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...